
W czwartek, 16 stycznia, w Ustroniu, brałam udział w wyjątkowym wydarzeniu, które zapamiętam na długo.
Bitwa na drobiowe smaki to ogólnopolski konkurs kulinarny skierowany do uczniów szkół ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym.
To była przyjemność móc przeprowadzić z tej okazji prelekcję dietetyczną o walorach prozdrowotnych drobiu dla uczestników, a jeszcze większą przyjemnością było obserwowanie ich przy pracy nad swoimi daniami konkursowymi. Nie sądziłam, że bycie jurorem to tak trudne zadanie. Wszystkie drużyny były świetnie przygotowane, a ich umiejętności kulinarne i prezentowane smaki absolutnie mnie zainspirowały pod każdym możliwym względem. To z całą pewnością przełoży się na to, co moi pacjenci będą mogli znaleźć w swoich jadłospisach 🍽
Gratulacje i ogromny podziw dla wszystkich uczestników i ich nauczycieli 👏🏻 Kawał dobrej roboty!
PS. Przez cały dzień czułam się niemal jak na planie zdjęciowym MasterChefa czy innego programu o tej tematyce 📽 Super doświadczenie!